What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

A PEDAGÓGUS

A Montessori pedagógus elsődleges feladata az érzelmi biztonság és a gyermekkel való személyes kapcsolat megteremtése, valamint az előkészített környezet létrehozása és gondozása a gyermekek egyéni igényeit, képességeit figyelembe véve. Ahhoz, hogy a környezet valóban az adott csoportot szolgálja, a pedagógusnak ismernie kell a gyermekek személyiségét, érdeklődését, képességeit. A pedagógus egyénenként követi a gyerekeket, készül és elindítja a tevékenységet, mozgásba hozza a cselekvő, felfedező, tanuló vagy elmélyítő tevékenykedést. Máskor csak nyugodt jelenlétével hat, érzelmi biztonságot nyújt, passzívan a háttérben maradva, és közben figyel. A Montessori pedagógusnak tudnia, éreznie kell, hogy mikor és mennyi segítséget nyújtson, illetve mikor és kinek milyen játékeszközt mutasson be.

A Montessori pedagógia varázsa és eredményessége az egyénre szabott, érzékeny pedagógiai munkán múlik. A pedagógus minden gyermeket egyénenként követ, legfontosabb feladata a tudatos megfigyelés, majd egyenként vagy mikrocsoportokban foglalkozik a gyermekekkel. Van lehetősége a gyermek kiemelkedő adottságait észrevenni és támogatni, illetve megsegíteni, ha nehézségei vannak, ezért tehetséggondozásra és fejlesztésre is van alkalma.

a pedagógus  szöveg + képek a pedagógus  szöveg + képek

Ha egy gyermek elmélyülten játszik, a pedagógus feladata, hogy megvédje az elmélyülést. Ilyenkor ő sem zavarja meg a gyerek tevékenységét, még dicsérettel, bíztatással sem, mert akkor a gyermek kieshet a tökéletes élmény, a flow állapotából, a tevékenység folyamata megszakadhat.

A Montessori pedagógus olyan, mint egy jó mentor. Nem jutalmaz és büntet, hanem vezet és támogat. A gyermeknek a tevékenység öröme ad jutalmat és viszi az új felfedezések, kihívások felé. A pedagógus, mivel jól ismeri a gyermeket, a gyermeket a számára megfelelő kihívások elé állítja, így fejlődését támogatni tudja.