What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

ELŐKÉSZÍTETT KÖRNYEZET

A Montessori környezet nem egyszerűen a gyermekekért van, hanem a gyermekeké. Esztétikus berendezési tárgyait nem csak használják, hanem rendben tartják, vigyáznak rá és ápolják is a gyermekek. A csoportszoba az önállóságra való nevelés elvének megfelelően van berendezve, hogy minél több tevékenységet maguk is el tudjanak végezni.
A játék és a tevékenységek eszközei szabadon hozzáférhetőek, a gyermek bármikor előveheti, kedve szerint addig „dolgozhat”, játszat vele, ameddig szeretne, majd gondosan visszateszi a helyére.
Az eszközöknek állandó helye van, a gyermek tudja, hogy hol keresse és hova tegye vissza. A teremben minden játékeszközből csak egy található, de egy jól felszerelt Montessori csoportszobában 200 vagy annál is több tevékenység végezhető. Ez segít a gyermeknek abban, hogy tevékenységeit megtervezze, választani tudjon, és ha más játszik a kívánt eszközzel, késleltessen vagy kooperáljon.

előkészített környezet óvodánkbanelőkészített környezet óvodánkban

A gyermekek asztalon vagy játszószőnyegen tevékenykednek vele. A játékszőnyeg használata Montessori sajátosság. A szőnyeg a gyermeknek a saját személyes játékterülete, ezt a területet társai tiszteletben tartják, mint ahogy a rajta elhelyezett játékeszközt is.
A Montessori terek tágasak, harmonikusan berendezettek, lehetőséget biztosítanak az elmélyült játékhoz. A térben nemcsak játék, hanem valódi tevékenység is zajlik. Nem eljátsszák, hogy mosnak, főznek, csavaroznak, takarítanak stb., hanem tényleg végzik ezeket a tevékenységeket. Ezért szokták a Montessori játékot munkának is nevezni, a gyerekek pedig büszkék a munkájukra.

előkészített környezet óvodánkbanelőkészített környezet óvodánkban

Jellegzetes a pihenő vagy könyvsarok, ahol a gyermek párnákra ledőlhet, ha fáradt, vagy leülhet könyvet nézegetni, olvasni. A csoportszobába virágok, szobanövények is kerülnek, amit szintén a gyermekek ápolnak, öntöznek. Általában díszállatot is gondoznak, figyelik életét, növekedését, táplálkozását.